13 oktober

13.00- 16.30 : DUURZAAM OP WEG : Innovatieve voertuigen en alles over deelauto’s en deelfietsen.

STATIONSPLEIN BEVERWIJK: 13 oktober 13.00-16.30
Ontdek de nieuwste en oudste milieuvriendelijke manieren van vervoer te midden van muziek, een hapje en een drankje en ontmoet mensen die je op weg kunnen helpen bij je mobiliteitsvragen.

Het Stationsplein van Beverwijk wordt deze middag omgetoverd tot een innovatieve beurs voor alles wat met nieuwe en duurzame mobiliteit te maken heeft.
Naast informatie voor ondernemers over fietspromotie, en voor buurtbewoners over het delen van auto’s kun je ook op een klein parcours de nieuwste voertuigjes uit proberen.
Kom ervaren hoe een driewielfiets, een elektrische step of Lopifit (fiets met een loopband) rijdt, en ontdek welke ontzettend handige vervoersoplossingen er zijn, ook voor het stukje van station naar werk.Maak kennis met organisaties die opkomen voor OV-reizigers en fietsers en met IJmond Bereikbaar, die speciaal voor bedrijven allerlei duurzame oplossingen kan aanreiken.Staat die tweede auto (of eerste) je toch wel in de weg? Denk dan eens aan de voordelen van een huurauto of deelauto.Op dit gezellige en ludieke evenement kom je er alles over te weten.
Voor de treinreizigers, die in Beverwijk aankomen hebben we deze middag een bijzondere attractie.

Themas:

 • Openbaar vervoer , OV, Fiets. met ROVER en FIETSERSBOND
  Voor fietsroutes en mogelijke knelpunten erin kun je in gesprek met de Fietsersbond en over het openbaar vervoer met ROVER.
 • Spits mijden challenge (IJMOND BEREIKBAAR). Wat kan je bedrijf doen?
  IJmond Bereikbaar heeft veel tips voor werkgevers.
 • Electrische voertuigen en bijzondere fietsen van EVC Heemskerk

  Maak kennis met alledaagse en niet-alledaagse manieren van duurzaam vervoer. en het Elektrisch Vervoercentrum (EVC) uit Heemskerk laat zien dat er naast een normale e-bike nog veel meer mogelijk is. Ze nemen de mooiste en handigste modellen mee.

 • Buurauto, elektrische auto om samen te gebruiken en andere vormen van autodelen.

  Al eens gedacht aan een auto die je samen met anderen deelt? Het kan op vele manieren. bv.v. via Buurauto, delen van een elektrische auto in de buurt.

 • Wandelroutes
 • Fietsroutes en snelfietsroutes