Bedrijven doen duurzaam op de dag van de duurzaamheid en daarna..

In je eigen bedrijf kun je als personeelslid of als bedrijfsleider op de dag van duurzaamheid ook laten zien dat je wil meedoen aan het verbeteren van de natuur en het milieu. De dag van 10 oktober leent zich daar natuurlijk uitstekend voor.

Wat zou je kunnen doen op 10 oktober en daarna ?

Een hapje, lunch of gratis fruit aanbieden, bereid uit biologische,onbespoten ingrediënten, bij voorkeur van een lokale producent. In Beverwijk kun je b.v. terecht bij de Duintuin  . Je kunt vandaag ook eens kijken of het aanbod in je bedrijfsrestaurant (nog) duurzamer kan worden. Of misschien is een watertappunt in/bij  je bedrijf en goed idee. Het PWN biedt mooie watertaps aan.

Milieuvriendelijker gaan printen b.v. met hulp van deze tips  met behulp van een eco-font   of door te checken hoe vriendelijk jullie printpapier is. Wil je alles weten over papier, dan kijk je hier.
Denk op je website ook aan een printvriendelijke versie van bepaalde pagina’s en plak onder  je mailbericht deze tekst: Denk groen! Is het echt nodig om deze e-mail te printen?  Een bak voor lege cartridges,batterijen e.d. heb je vast al staan.

Reizen met openbaar vervoer of nog gezonder: met de fiets. De OV-fiets is nog niet bij iedereen bekend en een leuke actie voor bedrijven is rij 2 op 5.
Maar je kunt ook nadenken over de werktijden: door op verschillende tijden te reizen en de spits te vermijden wordt de milieudruk minder. Je kunt dit faciliteren door aangepaste kantooropeningstijden en b.v. mogelijkheden tot ontbijt of diner op kantoor aan te bieden.

Energiewedstrijd. Er zijn vele manieren om energie te besparen. Schrijf een wedstrijd uit of besteed er vandaag tijd aan om te kijken waar er in je bedrijf energie kan worden bespaard. Slimme energiemetertjes om n.b. sluipverbruik te meten zijn volop in de handel te verkrijgen. De omgevingsdienst kan helpen met jullie energiebesparingsplannen en ondersteunt ook bij subsidies.

Afval is grondstof. Kun je het afval nog beter scheiden? Met de afvaltest krijg je antwoord op die vraag.
Verminder het gebruik van plastic en gebruik bio-based afbreekbare materialen voor koffiebekers e.d. Een bedrijf als Biological solutions heeft een uitgebreid en inspirerend assortiment op het gebied van milieuvriendelijke producten.
Je kunt ook een bezoek plannen aan  de Circular Expo in Hoofddorp, het informatiecentrum over circulaire economie.
Oude mobiele telefoons kun je o.a. inleveren bij Terre de Hommes in Beverwijk. Afgedankte gereedschappen of machines krijgen een nieuw leven via Gered gereedschap.

Veel branches hebben een milieuplatform waarin veel kennis is over hoe je in jouw specifieke branche kunt verduurzamen. Een voorbeeld is bv het Milieuplatformzorg.   De rijksoverheid helpt met de GreenDeal aanpak,   Duurzamer inkopen wordt zo eenvoudiger bereikbaar. Ook zijn er veel algemene websites, b.v. Duurzaam bedrijfsleven
              en het inspirerende One world

Natuurbeleving en een groene omgeving zijn erg gezond voor mens en milieu. Maak eens een lunchwandeling of plan een vergadering of bedrijfsuitje in de natuur. Bij Natuurmonumenten en soortgelijke organisaties vind je veel mogelijkheden. Een lidmaatschap of het planten van een boom is een origineel cadeau. Je kunt ook partner worden.

De volgende bedrijven of organisaties  hebben toegezegd ook iets te doen in het kader van de Dag van de duurzaamheid, omdat zij duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

  • De evenementenmakelaar
  • Nova College
  • Stichting Welzijn
  • Spectrum advocaten
  • Hoogewerf engineering
  • Viva zorggroep, afd Groot Dorrgeest
  • 251TV
  • Scouting Elfregi Hellen Keller

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren