De Groene Wijkers

logogroenewijkers

Bewaren

De Groene Wijkers is het groene burgercollectief door en voor bewoners in Beverwijk en Wijk aan Zee. Om je huis en tuin toekomstbestendig te maken kun je veel doen. Het dak isoleren, zonnepanelen aanschaffen, de kozijnen schilderen, bijenvriendelijke beplanting planten en nog veel meer. Maar waar te beginnen? De Groene Wijkers helpen jou je huis beter te begrijpen en te bepalen wat jij belangrijk vindt. Dit zodat jij weet welke maatregelen jij de komende jaren in en om je huis wilt nemen.Word ook een duurzame doener en meld je aan als lid van de Groene Wijkers door een mail te sturen naar  Sjoerd Laarhoven.
stuur mail.    Of zoek contact via de website of via  Facebook

Ontmoet de andere Groene Wijkers

op 10 oktober bij Flex&Connect, Hobbesteeg 4  van 19.30 -21.30

Bewaren

Bewaren

In elk huishouden wordt veel energie gebruikt en gas en elektriciteit zijn een belangrijke kostenpost. Veel van die energie gaat verloren door onvoldoende isolatie van muren, deuren, ramen en daken.

Reden genoeg om eens te kijken hoe je je huis kunt verduurzamen, zodat je energie en kosten kunt besparen. Goed voor je portemonnee en goed voor het milieu!

Wist jij dat je in je huishouden veel meer kunt besparen dan je denkt?  Vast wel, maar hoe ga je ermee aan de slag?

Met die vraag zaten wij ook en daarom hebben we de Groene Wijkers opgericht, een club van en voor mensen die hun huishouden zo duurzaam mogelijk willen maken. Het maakt niet uit of je in een huur- of koophuis woont. Juist voor huurders proberen we nieuwe mogelijkheden te openen.

We gaan elkaar helpen om duurzamer bezig te zijn.  Samen is het bijvoorbeeld mogelijk een collectieve korting te regelen op besparingsmaatregelen. We zijn in opdracht van de Omgevingsdienst IJmond ook bezig met de verspreiding van de Energiebespaarbox, een eenvoudige start voor het energiezuiniger maken van je huis. Als je wilt, kun je actief meehelpen om van deze actie een succes te maken.

 

Bewaren

Bewaren