Eco-markt van Beverwijk Duurzaam op Sunday Fair

Beleef de stadsnatuur in al zijn aspecten

Een eco-markt over stadstuinieren, gezond  en ecologisch leven, biodiversiteit, natuurbeleving. Je kunt er lokaal gebakken brood, lokaal geteelde biologische groenten en eco-gadgets voor water- en energiebesparing kopen.
Een lekker hapje en een glas natuurlimonade horen er natuurlijk ook bij.
Alle duurzame clubs uit Beverwijk en de regio zijn aanwezig en geven tips over natuur- en klimaatverandering.
Daarnaast zijn er voor jou en de kinderen een aantal leuke en bijzondere activiteiten om te ervaren wat natuur al proevend, voelend, ruikend, kijkend en luisterend met je zintuigen doet.

Deelnemers  :

 • Kom alles te weten over moestuinieren in de stad en laat je inspireren door Vereniging VELT . Dit is een Belgisch-Nederlandse vereniging voor ecologisch leven en tuinieren met meer dan 17.000 leden. Een unieke kans om in N.Holland kennis te maken met de mensen, die voor "samen eco-actief " gaan. Lees meer op hun website
 • Duintuin verkoopt lokaal geteelde biologische groente , o.a. via de Food Hub in de Grote Kerk van Beverwijk. Eigenaar André vertelt enthousiast over zijn manier van werken en ook over de activiteiten als zorgtuin.
 • Bakkerij de Basis. Maak kennis met bakker Martijn uit Beverwijk, die de passie voor het bakken van biologisch brood in zijn genen heeft. biologisch brood uit Beverwijk
 • Foodtruck van Iron Bob met overheerlijke vegetarische wraps.
 • De Groene Wijkers  is een club enthousiaste jonge mensen die lokaal een coöperatie voor duurzame producten hebben opgericht. Ze verkopen betaalbare leuke gadgets voor waterbesparing, energiebesparing en zijn bezig met een actie voor collectieve inkoop van zonnepanelen. Meer informatie
 • Repair Café Beverwijk. Een groot succes in Beverwijk. Proef de sfeer van deze leuke en gezellige activiteit: spullen samen repareren en dus niet zomaar weggooien. Meer informatie
 • Groene Koolen. Op het gebied van duurzaamheid geeft Michelle Koolen praktische adviezen speciaal voor de horeca. Ter inspiratie neem ze natuurlijke dranken en veganistische hapjes mee.
 • Fietsersbond IJmond Noord. Fietsen is nog steeds de eenvoudigste manier om iets aan het milieu en je gezondheid te doen. Alles over fietsen in en rond Beverwijk.
 • Operatie Steenbreek. Hoe kun je je tuin vergroenen?  Tegel eruit, plantje erin!  Vraag is: hoe ga je samen met gemeenten, bewoners en organisaties werken aan een groene omgeving?  Meer informatie
 • Beverwijk Duurzaam, het brein achter deze eco-markt, werkt samen met al haar platformdeelnemers,  mee aan een stadsvisie over duurzaamheid. Test jouw ecologische stadsvoetafdruk.
 • Zeeboerderij IJmond verkoopt zelfgemaakte producten uit zeewier en ze geven een demonstratie. Ook kun je om 16 uur mee met een korte excursie.
 • De natuurlijke huisvrouw is heel hip en modern. Doe praktische tips op voor een milieuvriendelijk en goedkoop huishouden.

 • Taxus voor Hoop. De jonge twijgen van de Taxus baccata kunnen worden gebruikt voor het maken van medicijnen tegen kanker. Heb jij een taxus in je tuin ? Lever dan vanaf 15 juni het snoeisel in. Meer informatie en inzameladressen vind je hier. Op 25 juni kun je het ook bij onze stand op de eco-markt brengen.

 • Wijkwandelen, een actieve manier om dichtbij huis in contact met de natuur te komen. Drie enthousiaste wandelaars kunnen daarover meepraten.
 • Bijen in Beverwijk. Jan van Ling zijn hobby is bijen. Hij laat zien hoe belangrijk bijen zijn voor de biodiversiteit in de stadsnatuur.
 • Wol natuurlijk. Eén van de oudste en ook modernste natuurproducten is wol. Voel en beleef wat waol met je doet.
 • Wijkertoren/Grote Kerk in actie. Hoe kan een eeuwenoude kerk een duurzame toekomst krijgen? Meer informatie


Allerlei leuke demonstraties en activiteiten
:
- werken met natuurproducten
- mandala's maken van bloemen
- een herbarium maken en hoe herken je de planten
- composteren is eenvoudiger dan je denkt
- wat vind je in het water aan natuur?
- wat vind je in het water aan troep? Om 16 uur: korte wandelexcursie  naar de haven.

Gratis acties van natuurorganisaties als Noordhollands Landschap, Natuurmonumenten , Vogelbescherming en ASN-bank.  Natuur neem je mee naar huis!

 

 
Deze activiteit van Beverwijk Duurzaam wordt mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van Gemeente Beverwijk

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren