Fietsroutes rond Beverwijk

bron: TIP Beverwijk

Hieronder vind u verschillende fietsroutes die u kunt volgen om zo langs de mooiste plekjes te komen die Beverwijk en omgeving kent. Korte en lange fietsroutes die voor iedereen geschikt zijn.

Nieuwe fietsroute in de IJmond – ‘Langs bunkers en forten’

GV flyer fietsroute IJmond DEF.indd

De regionale toeristische fietsroute ‘Langs bunkers en forten’ voert u onder meer langs de overblijfselen van de Atlantikwall en de beroemde Stelling van Amsterdam.

De route – die door Beverwijk, IJmuiden, Wijk aan Zee en Heemskerk voert – is in totaal ca. 60 km lang en is gemakkelijk te volgen via de bordjes van het fietsknooppuntennetwerk.

De IJmond is sinds mensenheugenis een belangrijke en strategische regio. De sporen van de vele bouwwerken die hier in de afgelopen eeuwen zijn neergezet, zijn daar een stille getuige van.

De Romeinen bouwden hier hun forten, maar ook de overblijfselen van de Stelling van Amsterdam en de Atlantikwall herinneren ons nog altijd aan het belang van dit gebied. Met de nieuwe IJmond-fietsroute komt u hiermee in aanraking.

Een deel van de forten en bunkers op de route is zelfs toegankelijk en is een bezichtiging meer dan waard.

De fietsroute kan hier worden gedownload. Fietsroute IJmond mei 2015

Fiets-fietsrondjebuitenplaatsenijmond

Fiets-Van Hofstede tot woningbouw2

Fiets-Napoleon bezoekt Kennemerland2

Fiets-Velsen- IJmond-havens en sluizen2

 

Fiets!-app

Wil je eenvoudig een leuke fietstocht uitstippelen in Nederland? Dat kan met de Fiets!-app voor je mobiele telefoon.
De app kan je zowel gebruiken voor het plannen van fietsroutes als voor routebegeleiding tijdens het fietsen.

Hoe werkt de Fiets!-app?
Met de Fiets!-app kun je heel eenvoudig een fietsroute plannen via het knooppuntensysteem. Je selecteert de gewenste knooppunten op de digitale kaart en de Fiets!-app verbindt deze met elkaar tot een fietsroute. Met de gps-verbinding op je mobiele telefoon zie je waar je bent en hoeveel kilometer het nog is naar het volgende knooppunt.

Je kan de fiets!-app ook gebruiken als routebegeleider tijdens het fietsen door één van de opgeslagen routes te selecteren en de routebegeleiding te starten. Tijdens het fietsen kan je stap voor stap door de route heen bladeren. Als je een mobiel toestel met GPS hebt dan gaat de routebegeleiding automatisch.

Fietsroutes ophalen en delen
Heb je een leuke route gefietst? Dan kun je deze route delen met je vrienden per e-mail, Facebook of Twitter. Je kan de fietsroutes ook delen met medefietsers op Routeplein.nl. Op deze website kan je ook gratis honderden routes van gebruikers en kwaliteitsroutes van professionele partners ophalen naar je mobiele telefoon. Vul het routenummer van je keuze in en de route staat direct op je mobiele telefoon.

Fietsers welkom
Op de Fiets!-app staan ook handige ‘Fietsers Welkom’-adressen en openingstijden van fietsvriendelijke horeca, hotels en campings die fietsers een warm welkom geven. De app is beschikbaar voor iPhone (€ 2,69) en Android (gratis). Meer informatie over de app vind je hier.