Aan Tafel: duurzaam eten en winkelen

 

Elke zaterdagmiddag in november stonden er in de bibliotheek van Beverwijk aan het Kerkplein van 13.00 tot 16.00 uur één of meer bijzondere tafels klaar, die te maken hebben met het thema DUURZAAM VOEDSEL.

Finale Duurzame zaterdag in de bibliotheek

Zaterdagmiddag 30 november dekken we voor de laatste keer de tafel over lokaal duurzaam eten in de bibliotheek van Beverwijk. Van 13.00 tot 15.45 ben je op Kerkplein 5 in Beverwijk van harte welkom. De toegang is gratis.
Uitgenodigd zijn Be My Guest uit Wijk aan Zee met een klein pop-up-restaurant en
Frans Hoogeland uit Beverwijk. Hij laat zien wat er in de wilde natuur allemaal voor eetbaars is te vinden.
Verder kun je in gesprek gaan over duurzaam boodschappen doen en veel handige tips meenemen.
Of je nu een vegetariër, flexitariër, of veganist bent, geniet van de gratis proeverijen en vooral ook van de gezelligheid en de ontmoeting.
Voor iedere gast ligt er een exemplaar klaar van het themaboek van de actie Nederland Leest.
Dit evenement wordt georganiseerd door Beverwijk Duurzaam in samenwerking met Bibliotheek IJmond Noord en IVN-Midden Kennemerland.

Hoe kunnen wij als consument hier in Beverwijk/Heemskerk bijdragen aan het verkleinen van onze voedselafdruk?

Het is soms best lastig, als we boodschappen gaan doen, om rekening te houden met alles wat we weten over het milieu en ons eten en drinken.
Daarom proberen we u tijdens het project AAN TAFEL op weg te helpen om verantwoorde keuzes te kunnen maken, die niet te ingewikkeld zijn en bovendien leuk, inspirerend en lekker. Met praktische tips gaat u naar huis of naar de winkel.

Tijdens uw bezoek aan de bibliotheek kunt u een mix van korte activiteiten ervaren: horen, zien, beleven en proeven.
Naast proeverijen, korte documentaires en ontdekactiviteiten, zijn er ook informatietafels over duurzame voedselproductie, biodiversiteit, vegetarisch eten , (h)eerlijk shoppen enz.

Sommige tafelheren/dames nemen ook wat van hun duurzame producten mee, die u ter plekke kunt kopen.

Dit project is gekoppeld aan de landelijke bibliotheekactie: Nederland Leest. Naar aanleiding van het boek Winterbloei van Jan Wolkers zijn er leesclubs om samen over het boek te praten. Elk jaar staat er daarbij een thema centraal, waarvoor uiteenlopende activiteiten worden georganiseerd. In 2019 is er voor het thema Duurzaamheid gekozen, ook in Beverwijk.