Gered gereedschap naar Afrika

Ons platform ondersteunt met veel enthousiasme het werk van de stichting Gered Gereedschap en speciaal de afdeling Kennemerland.
De vele vrijwilligers, donateurs, sponsoren en anderen hebben weer iets moois tot stand gebracht. Ze hebben het mogelijk gemaakt dat er op 13 oktober maar liefst 3 containers vol machines en gereedschappen op transport gaan naar Afrika.

De hier niet meer gebruikte gereedschappen en machines worden zo naar Oeganda gebracht om ingezet te worden bij de gereedschapverhuur in Kiwangala, Dankzij dit initiatief van Gered Gereedschap en lokale partner Children’s Sure House krijgen lokale vakmensen toegang tot kwalitatief goede gereedschappen en machines. Vaak zijn die voor een gemiddelde Afrikaanse vakman niet betaalbaar maar door ze te huren worden ze nu wel bereikbaar.

De machines en gereedschappen met bestemming Kenia en Tanzania zullen ingezet worden voor het versterken van het vakonderwijs aldaar. Honderden jongeren krijgen zo binnenkort toegang tot goed praktijkonderwijs. En daarmee kans op een beter leven.

Op donderdag 13 oktober as zullen de containers officieel ‘gesloten’ worden zodat ze klaar zijn voor transport.
Meer informatie op de website van de stichting Gered gereedschap.

Op ons evenement op 9 oktober hebben we ook een inzamelpunt voor de stichting gemaakt. Dus als u uw schuur opruimt, denk dan eens aan hergebruik!

Bewaren

Bewaren