Nieuwsgierig het nieuwe jaar in

Allereerst wensen we ieder die dit leest een nieuwsgierig nieuwjaar. Nieuwsgierig naar wat de toekomst zal bieden aan duurzaamheid. Misschien is het woord “duurzaamheid” wat afgesleten en zeker ook vaak misbruikt. Toch blijft het de de vlag waaronder we ons ook komend jaar blijven presenteren.
Laatst vroeg iemand ons : “Wat is nu eigenlijk precies duurzaamheid?”.  Het meest korte antwoord dat ik kon bedenken was: “Zorgen dat de toekomst voor je kinderen en kleinkinderen leefbaar blijft.”
In 2019 hebben we gemerkt dat de opwarming van de aarde wel heel voelbaar is geworden door de warme zomer en de bosbranden in Australie, het smelten van ijs, enz.

Waarschijnlijk beseffen nu veel meer mensen dat zorgen voor duurzaamheid niet iets is dat ver weg en buiten hen staat, maar dat het gewoon een onderdeel van het leven is, waar je verantwoordelijkheid voor draagt.
Beverwijk Duurzaam wil mensen die zo denken en  zo willen leven met elkaar in verbinding brengen en ontwikkelt daarvoor initiatieven.

In nauw overleg met de nieuwe energiecoöperatie EcoHeemskerk hebben we in december het initiatief genomen voor EcoBeverwijk.
Dit is een energiecoöperatie voor mensen in de gemeente Beverwijk. Het doel is dat mensen kunnen samenwerken om energie te besparen, in te kopen of op te wekken.
Wij willen ons vooral focussen op het délen van de zonne-energie, zodat mensen zonder een geschikt dak of zonder een koophuis ook kunnen profiteren van de energie die de zon ons geeft.

Op dit moment is het project nog in voorbereiding. Om het te gaan realiseren zoeken we dringend naar mensen die mee willen doen. Dat kan op allerlei manieren: van intensief tot minder intensief. Je betrokkenheid is altijd van belang. Je kunt je aanmelden via ons e-mailadres: contact@beverwijkduurzaam.nl

Op 8 februari is er van 13.00 tot 15.30 een inloop Energiecafé in de bibliotheek van Heemskerk, waar je van harte welkom bent om mee te denken.

Speciale aandacht dit keer in het kader van Warme Truiendag voor het isoleren van je huis. Voor persoonlijk advies en een overzicht van alle mogelijke vormen van isoleren is een bezoekje aan de bibliotheek zeker de moeite waard.
En vind je breien leuker? Dat kan ook op deze warme truiendag,want er is een korte workshop op deze zaterdagmiddag in de bibliotheek.