Nieuwsbrief 2018-01

Beste Leden en belangstellenden van de vereniging Beverwijk Duurzaam,

Op 22 april is het de jaarlijkse Earth Day. Op die dag worden er over de hele wereld evenementen rond de bescherming van het milieu gehouden. Dit jaar staat de dag in het teken van het plastic afval. Tegelijkertijd is deze dag Zaaidag. Een belangrijk onderwerp waarvoor veel aandacht nodig is omdat het de basis van ons voedsel is.

Excursie Westerhout 22 april
Wij nodigen je graag uit om op zondag 22 april mee te doen aan de excursie van het IVN in park Westerhout, Westerhoutplein 6 Beverwijk. Als leden van de vereniging Beverwijk Duurzaam dragen we extra bij door op deze excursie tijdens het wandelen gelijk het (plastic) zwerfafval op te ruimen. Stokken en zakken zijn daarvoor aanwezig.

De excursie begint om 14.oo uur en duurt ong anderhalf uur. Daarna hebben we nog een gezellige nazit in de Smaeckkamer (consumpties zijn wel voor eigen rekening).
Deelname aan de cursus is gratis, maar wel graag je opgeven via de website van het IVN

Meer informatie over de excursie vind je hier.

Week van de Groei 29 april t/m 6 mei
Op 2 mei en 6 mei organiseren we in het kader van de week Groei resp. een middag over bomen, en op 6 mei een manifestatie over Groei in de Natuur, waarbij we ook een actie hebben om in de buurt rond de Wijkertoren meer geveltuintjes enz. voor elkaar te krijgen. Zoals je in de krant hebt kunnen lezen, zijn er al openbare kruidenbakken voor de kerk gezet. Een aantal van onze tuinambassadeurs geven voorbeelden en helpen mee om ook daadwerkelijk om een plantje in plaats van een steen te realiseren. Verder zijn er de hele middag leuke creatieve en natuur-activiteiten voor iedereen, waaronder ook de mogelijkheid om samen te picknicken rond de kerk. Bij slecht weer doen we dat natuurlijk binnen.
We zoeken nog mensen die het leuk vinden om deze middag Beverwijk Duurzaam te helpen bij de verschillende activiteiten.
Het hele programma vind je hier .  Zeker voor mensen die tuinieren leuk vinden, of graag iets over de natuur willen uitleggen, is dit een kans om je talenten ook voor anderen in te zetten. Enthousiast geworden? meld je even aan ,graag met je telefoonnummer, via contact@beverwijkduurzaam.nl ,dan nemen wij contact met je op om het verder te bespreken.

Namens de vereniging,

Marijke Hopman,
06-29219769