Pieter Vermeulenmuseum, Driehuis

openingstijden en contact

We zijn een kindvriendelijk museum en het centrum voor natuur- en milieueducatie in de gemeente Velsen. Het museum is tijdelijk gehuisvest aan de Driehuizerkerkweg in Driehuis. Klik hier voor het youtube-filmpje van vlogger ‘i am the knees’ Denise over het Pieter Vermeulen Museum in 2016 over alles wat in het museum te beleven is!

In het tijdelijke onderkomen is een presentatie van een deel van de bijzondere eigen collectie van het museum te zien omdat er helaas onvoldoende ruimte is voor het tentoonstellen van de gehele collectie. Het hele jaar door is er tijdelijke wisselende tentoonstelling die altijd een echt doe- en ontdek-karakter heeft. Er zijn elke week gezellige activiteitenmiddagen met o.a. de knutselworkshops.

Daarnaast worden er het hele jaar door zowel in het museum als op locatie superleuke activiteiten georganiseerd die erop gericht zijn mensen, groot en klein, jong en oud, bewust te maken van het belang van het zorgvuldig omgaan met natuur en milieu en de ernst van de klimaatcrisis.