Beverwijk Duurzaam op Sunday Fair 25 juni

Op 25 juni staat vanaf 12 uur op het Stationsplein de zomereditie van Sunday Fair, een grote markt met veel attracties, muziek en spectaculair straattheater.  Bijzonder is dat ook Beverwijk Duurzaam dit keer meedoet met het thema:  Water en natuur in de stad.
Een markt over stadstuinieren, gezond leven, biodiversiteit, natuurbeleving. Je kunt er ook lokaal gebakken brood en lokaal geteelde biologische groente kopen. Heerlijk, gezond en heel duurzaam!
Natuurorganisaties geven tips en antwoord op (bijna) al je vragen over natuur en klimaatverandering.
Moestuinders, stap deze middag even niet in je tuin, maar  laat je inspireren door  Velt, een vereniging voor Ecologisch leven, koken en tuinieren. Lees meer over het uitgebreide programma
Daarnaast zijn er voor jou en de kinderen een aantal leuke en bijzondere activiteiten om te ervaren wat natuur met al je zintuigen doet :

  • Proef de eetbare natuur
  • Voel de zelfgemaakte cremes uit een natuurpotje
  • Ruik de geuren van bijzondere planten en bomen
  • Bekijk mooie foto’s en films en boeken over de natuur
  • Luister naar wat natuurgeluiden met je kunnen doen
Lente in park Westerhout

Ga niet direct naar huis om aan de slag te gaan met onze vele tips om je tuin of balkon natuur- en klimaatvriendelijker te maken. Maar geniet tot 17 uur nog volop van alles wat Beverwijk en Wijk aan Zee aan duurzaams te bieden hebben. Dan ga je vast naar huis met een ander idee over hoe jij plaatselijk meer van de natuur kunt genieten.

Natuurbeleving is één van de beste manieren om gezond van geest en lichaam te blijven. Veel mensen denken dat je voor natuurbeleving de stad uit moet. Helemaal niet, breng de natuur dichterbij je huis, door je tuin te vergroenen, door klimaatvriendelijke oplossingen te bedenken, door een moestuin aan te leggen. Zorg dat er meer dieren en planten een plekje in de stadse natuur kunnen vinden om zo de soorten te laten voortbestaan.

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren